Sigorta güvencesi artık her yerde, her koşulda tüketicinin yanında. Bunun en güzel örneklerinden birini ise Lastik Oteli projesi ile Brisa sergiliyor.Brisa, yazlık ve kışlık dönemlerde kullanılmayan lastikleri, Lastik Oteli’nde yangın, çalınma, hırsızlık gibi risklere karşı koruyor. Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, “Müşterilerimiz lastiklerini doğru koşullarda saklayamamaktan dolayı endişeleniyorlardı. Lastik Oteli ile tüketicimizin bu ihtiyacına üstelik sigorta güvencesi ile cevap veriyoruz” dedi.
“Sıcaklığının 70C’nin altına düştüğü her hava ve yol koşulunda trafikte sürüş emniyeti açısından kış lastiği kullanımı bilincinin yerleştirilmesini sorumluluk kabul eden bir kurum olarak, müşterilerimize kış dönemine geçerken araçlarından çıkarılan lastiklerle ilgili çözüm üretme ihtiyacımız ortaya çıktı” diyen Atış, müşterilerine bu ihtiyaca cevap verecek şekilde Lastik Oteli hizmetini devreye aldıklarını söyledi. Atış, uygulama sayesinde yazlık ve kışlık lastiklerin kullanılmadıkları dönemlerde uygun koşullarda sigortalı olarak saklanmasını sağladıklarını belirtti. Sigorta kapsamında yer alan riskleri ise yangın, kaybolma ve çalınma.
Bayiler sertifika almak zorunda
Atış, otel hizmeti veren bayilerin lastik saklama deposu oluşturabilmesi için önemli bir denetimden geçtiğini ve Brisa onaylı sertifika almaları gerektiğinin altını çizdi. Bayilerin bu sertifikaya sahip olabilmek için yerine getirmeleri gereken şartlar olduğunu söyleyen Atış, bu şartlar arasında, lastiklerin güneş ışığı almayan, temiz ve kuru bir alanda saklanması, lastiklerin taşınırken zarar görmemesi için önlem alınması ve yangın ve diğer tehlikelere karşı gerekli tedbirlerin alınması gibi önemli maddeler bulunduğunu ifade etti.
Kış lastiği kullanım oranı yüzde 35’e yükseldi
Lastiklerin değişken hava ve yol koşullarıyla mücadele edecek bir yapıda olması gerektiğini söyleyen Atış, bu konuda zorunlu kış lastiği uygulamasını da değerlendirdi. Atış, “Uygulamanın amacı, kış lastiğinin bir zorunluluk olarak kullanılmasının ötesinde, araç sahiplerinin kış lastiğini sadece kar ile özdeşleştirmemeleri, kış aylarında sürüş emniyeti açısından kar yağmasını beklemeden kış lastiği kullanımına geçmelerinin emniyetli sürüş açısından önemiyle ilgili farkındalıklarının artırılmasıdır” dedi.
“2012 yılında hayata geçen yönetmelik, yük ve yolcu taşıyan araçlar olarak tanımlanmış olsa da, kış lastiği kullanımıyla ilgili tüm araç sürücülerinde bir farkındalık yarattı” diyen Atış, bu gelişmenin rakamlara da yansıdığını belirtti. Atış’ın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de 2012 yılında yüzde 30’larda olan kış lastiği kullanım oranları, 2013 yılında yüzde 35 seviyelerine kadar yükseldi. Atış, bu doğrultuda Lastik Oteli hizmetinin de daha fazla araç sahibi tarafından tercih edilmeye başlandığını ve müşteri memnuniyeti anlamında olumlu dönüşler aldıklarını ifade etti. Atış, önümüzdeki dönemde Lastik Oteli hizmetine talebin daha da artacağını ve hizmet noktalarının kapasitelerinin artırılacağını söyledi.
Lastik Oteli ömür uzatıyor
▼ Sigorta güvencesi ile aklınız geride kalmıyor
▼ Lastikler için depolama hizmeti sunuluyor
▼ Lastikler, ideal saklama şartlarında korunuyor (kuru, serin, güneş ışığı almayan, asit ve yağ benzeri kimyasallardan uzak)
▼ Doğru saklama koşulları lastik ömrünü uzatıyor
▼ Değişim zamanlarında lastikler, uzman ve eğitimli teknisyenler tarafından değiştiriliyor
Sigortalı koruma için ne yapılmalı?
Brisa (Lassa ve Bridgestone) lastik kullanıcıları, lastik.com.tr adresi üzerinden lastiklerinin istenilen yerde değiştirilmesini randevulu bir sistem ile isteyebiliyor. Lastikler araçtan söküldükten sonra her biri etiketleniyor, gerekiyorsa poşetleniyor ve Lastik Oteli’ne saklanmak üzere götürülüyor. Lastik Oteli’nde cüzi bir miktar ile bu hizmetten yararlanan tüketicilerin lastikleri kaybolma, çalınma ve yangın risklerine karşı sigortalı olarak muhafaza ediliyor.
Seval KARACA/SİGORTALI