16 Kasım 2024, Cumartesi
spot_img

"Sigorta acenteleri kurumsallaşacak!"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Sigorta Acenteleri Genişletilmiş Sektör Analiz Toplantısı’nda, sigorta acentelerini bir araya getirdi.

27102014a

haberinadresi.com

Güney Marmara’daki sigorta acentelerinin katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur gerçekleştirdi.

Aytuğ Onur, konuşmasında öncelikle BTSO’nun makro projelerine değinerek, hayata geçirdikleri 7 makro proje ile ilgili bilgi verdi. Ardından sigortacılık sektörünü değerlendiren Onur, “Modern sigortacılığın doğuşuna deniz, kara sigortacılığına yangın, kaza sigortacılığına tren kazaları ile ilişkin bireysel kazalar öncülük ederken, sanayinin gelişmesiyle yaşanan büyük teknik hasarlar, mühendislik sigortalarının gelişimine yol açmıştır. 20. yüzyılın başlarında sigorta şirketleri her türlü sigorta ihtiyacına cevap verebilecek şekilde örgütlenmelerini tamamlamış kuruluşlar olarak etkin hizmet verebilecek düzeye ulaşmışlardır” dedi.

41. Meslek Komitesi Başkanı Remzi Çalışkan ise, toplantının sigorta acentelerinin geleceğinin masaya yatırılması konusunda önemli olduğunu dile getirdi. Çalışkan, “Sigorta acenteleri olarak internette satılan sigortalarda oluşan olumsuzluklar, bizleri tüketici boyutunda küçük düşürmektedir. Sigortacılık sektörünün hak ettiği konuma gelmesi için çalışacağız” diye konuştu.

“YENİ YÖNETMELİK, ACENTELERİ KURUMSALLAŞTIRACAK”

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Hüseyin Kasap ise, Kars’tan sonra ikinci kez Bursa’da bölgesel toplantının yapıldığına dikkat çekti. Yeni acentelik yönetmeliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Kasap, “22 Nisan tarihinde yeni bir acentelik yönetmeliği çıktı. Bu yönetmeliğin son uygulaması 22 Ekim 2014’ten 30 Nisan 2015’e ertelendi. Tahmin ediyorum, yönetmeliğin uygulaması, uzayan maddeler ile ilgili gündemler toplantımızda konuşuldu. Yönetmeliğin birinci maddesi, acenteleri kurumsallaştırmayı amaçlıyor. Acenteler kurumsallaşmasının temelinde, fiziki mekan, teknolojik alt yapı ve insan kaynağı yapısının yenilenmesi var. Türkiye genelinde 15 bin 509 adet acente var. Acentelerin gelişimi ve değişimi için vizyoner kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“SİGORTA SEKTÖRÜ 30 YILDIR İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜYOR”

Toplantıya katılan Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Genç, “Sigorta sektöründe yaşanan suistimallerin önlenmesi için analitik uygulama modelleri geliştirip bunları uygulamaya koyarak Türkiye’de sigortacılığın sürekli iyileştirilmesi sağlanmıştır. Sigorta ihtisas mahkemelerinde kanun değişikliği yapılması için çalışmalar yapan ve işlemlerin daha kısa sürede gerçekleşmesi için sigorta ihtisas mahkemeleri düzenlemelerinde büyük çaba göstermiştir. OECD ülkelerindeki prim oranlarını da Türkiye’deki sektörün yakalaması için büyük mücadele örneği olmuştur” açıklamalarında bulundu.

2014 yeni acenteler yönetmeliğinin getirdikleriyle ilgili bir sunumla katılımcıları bilgilendiren Genç, şöyle devam etti:

“Sigorta sektörü 30 yıldır istikrarlı bir şekilde büyüyor. Genel ekonomik büyümeden daha fazla büyüdüğünü söyleyebiliriz. Fakat bu büyüme ile istediğimiz noktaya hala ulaşamadık. İstediğimiz hedeflere ulaşabilmemiz için yeni bir yönetmelik ortaya koyduk. Söz konusu yönetmelik ile getirilmiş olan sistem, şirketlerin piyasadaki rakiplerine bakarak her gün fiyat değiştirmeleri şeklindeki kaos ortamına göre, karlılıklarını olumlu etkileyecek bir sistemdir. Bu yönetmelik ile şirketlerin tarifelerini daha dikkatli ve özenli yapmalarını hedeflemekteyiz.” dedi.

Sigortacılığın genel sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, katılımcıların dile getirdiği sıkıntıların çözüm önerileri ortaya konuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER