SEDDK Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Yapmaktan Kaçırmaya İlişkin Genelge yayınladı.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Yapmaktan Kaçırmaya İlişkin Genelge yayınladı. Genelge, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta (Trafik sigortası) poliçesi yapmaktan kaçınma sayılacak halleri düzenlemeyi amaçlıyor.
Poliçe düzenlemekten kaçınma halleri olarak; Trafik sigortası endirekt hariç brüt yazılan prim itibarıyla üçer aylık pazar payının aynı döneme ilişkin kara araçları (kasko) branşı brüt yazılan primin pazar payının yüzde 70’inden az olması ve Trafik sigortası düzenlenen poliçe sayısı itibarıyla üçer aylık 4. basamak poliçe sayısının aynı dönem 7. ve 8. basamak trafik sigortası poliçe sayısına oranının yüzde 30’un altında kalması gibi durumlar yer alıyor.
1/4/2025 tarihinde yürürlüğe girecek olan genelgenin her dönem birbirinden bağımsız olarak dikkate alınacak şekilde ilk kontrol tarihi 30/6/2025 olacak.
Detaylı bilgi için https://www.seddk.gov.tr/upload/2025-6%20sayılı%20Genelge.pdf adresini ziyaret edebilirsiniz.



gün gelecek,
acentelere trafik poliçesi yapmaları için,
kampanyalara başlayacaklar..
o günleri özlemle bekliyorum.
şener şenyürek / doğancan sigorta / bursa
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sigorta Şirketlerinden büyüktür Kanun tanımayan Sigorta şirketleri az kaldı Acenteler sizinle hesaplaşacak 3 Senedir acenteleri bezdirdiniz Trafik sigortası yüzünden . Sigorta Şirketleri Kanunları tanıyacaksınız
sabit tarife geçilmesini ve rekabet ortamının kaldırılmasını zorunlu poliçenin kar marjı yüksek rant halinden çıkarılamasını kasko ve trafik sigortasının birleştirilerek yükün azaltılmasını bekleriz
Birde fiyatları ele alsanız vatandaşı resmen soyuyorlar tarife 14 bin uygulanan 24 bin yaziktir