22 Kasım 2024, Cuma
spot_img

Robotlar çalıştı, Aksigorta kazandı

Aksigorta, dijitalleşme programı kapsamında ‘Robot Dönüşüm Projesini’ hayata soktu. Proje kapsamında yedi aylık sürede 42 milyon TL gelir elde edildi.

Aksigorta, sektörde ve Türkiye’de bir ilke imza atarak Robot Dönüşüm Projesini hizmete sundu. Proje kapsamında dört farklı süreçte devreye aldığı sanal çalışanlar sayesinde yedi aylık sürede 42 milyon TL gelir elde etti.

Mevcut çalışanların iş kapsamından rutin operasyonları çıkararak onları daha katma değerli işlere yönlendirmek amacıyla uygulanmaya başlayan Robot Dönüşüm Projesi çerçevesinde dört farklı süreçte kullanılan sanal çalışanlar Aksigorta’ya, trafik filo poliçe üretiminden 14 milyon TL, rücu dosya tahsilatından 28 milyon TL olmak üzere toplamda 42 milyon TL’lik gelir sağladı.

Proje ile Haziran 2017 sonuna kadar sanal çalışanlar tarafından yaklaşık 13 bin hasar rücu dosyası ve 3 bin adet filo hasar dosyası açıldı. Filo trafik ve kasko süreçlerinde yaklaşık 63 bin poliçe ve zeyil üretildi.

Rutin işler robotlara verildi

Robot süreç otomasyonu (RPA), tekrarlanan, kural tabanlı ve manuel olan insan faaliyetlerini kısmen veya tamamen otomatik hale getirilmesini sağlıyor. Dokümanları hızlıca analiz ediyor, çizelgeleri, e-postaları okuyor, web servis oluşturuyor ve gerekli aksiyonları alabiliyor. Her bir robotun bir iş yapabilme özelliğine sahip olduğu projede sanal çalışanlar, teknolojiden bağımsız birçok uygulamaya da entegre edilebilirken, uygulama aşamasını çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.

Robot süreç otomasyonu halen filo müşterisine ait araçların trafik poliçesi ve zeyil işlemlerinin yapılması, filo kasko hasar dosyalarının açılması, rücu dosyalarının açılması ve ödemelerin rücu edilmesi, filo müşterisine ait araçların kasko poliçe ve zeyil işlemlerinin yapılması ihtiyaçları için hizmet veriyor. Tekrarlayan işleri tamamlamak için daha az kaynak gereksinimi duyan sanal çalışanların ilerleyen süreçte, hasar ve üretimde daha da yaygınlaştırılması, finans ve tahsilat bölümlerinde de aktif hale getirilmesi planlanıyor.

Sanal çalışanlar 365 gün aralıksız çalışabiliyor

Sanal çalışanlar, normal çalışanlara oranla altı kat daha fazla ve yüzde 50 daha hızlı çalışabiliyor. Normal çalışanlar günde altı saat olmak üzere yılda 240 gün (1.440 saat) verimli çalışabilirken, sanal çalışanlar yılda 365 gün ve toplamda 8.650 saat çalışabiliyor.

“Proje sayesinde hizmetimizi mesai saatiyle ile sınırlamıyoruz”

Sektörde ve Türkiye’de ilk kez uygulanan Robot Dönüşüm Projesini ile ilgili Aksigorta Bilgi Teknolojileri ve Dijitalleşmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Demirel,“Bu proje ile son teknolojiyi kullanarak hem müşterilerimize verdiğimiz hizmeti mesai saatleri ile sınırlamıyor 7/24 hale getiriyor hem de çalışanlarımızın üzerindeki operasyonel yükü alarak onların birikimlerini, uzmanlıklarını daha çok yansıtabilecekleri pozitif müşteri deneyimi yaratacak işlere yönlendiriyoruz”ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER