23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

Premier League’deki sakatlıklar sigortacıları düşündürüyor

JLT Speciality’nin yeni bir araştırması, İngiltere Premier Lig futbolcularının sakatlıklarında yüzde  44 artış olduğunu ortaya çıkardı. Sakatlanma maliyeti bu sezonda geride kalan süre içinde 171 milyon dolardan fazla olması sigorta şirketlerini zora sokuyor.

Sigorta duayeni Servet Gürkan, şahsi blog’undan yayınladığı yazıda İngiltere Premier Lig futbolcularında yaşanan sakatlıklara dikkat çekti. Gürkan’ın “Premier League’deki sakatlıkların maliyeti rekora koşuyor” başlıklı yazısı şöyle.

Uzman sigorta brokeri ve risk danışmanı JLT Speciality’nin yeni bir araştırması; 2018’de Rusya’daki Dünya Kupası’nda oynayan Premier League kulüplerinden oyuncuların sakatlıklarında yüzde  44 artış olduğunu ortaya çıkardı.

JLT’nin spor müdürü Duncan Fraser, “Geçen yaz Dünya Kupası’nın liglerin bitiminden hemen sonra başlaması birçok sorunu peşinden getirdi. Örneğin, Manchester City, Dünya Kupası’nda oynayan en fazla oyuncuya sahip kulüplerden. Bu durumu sahip oldukları sakatlık sayısından görebilirsiniz” dedi.

JLT Speciality araştırmasına göre, özellikle, Dünya Kupası’ndaki futbol yıldızları; 2018-19 sezonunda bugüne kadar 112 kez sakatlık yaşadı. Bir önceki sezondaki aynı noktada sayı 78’di. Araştırma ayrıca, Rusya’da Dünya Kupası’nda yarışan oyuncular için; yaralanma başına ortalama iyileşme gün sayısının önceki sezondaki 17 günden 21 güne çıktığına da dikkat çekildi.

En fazla sakatlık Manchester City’de

Araştırmaya göre Premier League’de bu yıl Manchester City en fazla sakatlık yaşayan kulüp oldu. Kulüp, Dünya Kupası kadrolarına 16 futbolcu ile turnuva tarihindeki herhangi bir kulüpten daha fazla oyuncu verdi. JLT’ye göre takım oyuncuları 27 ayrı sakatlık yaşadı ve toplamda 617 gün sahadan uzak kaldılar. Buna karşılık Liverpool’un Dünya Kupası’ndaki oyuncuları sadece 12 sakatlık yaşadı ve bankta toplam 128 gün kaldılar.

Araştırmaya göre, risk azaltma, bazı kulüp oyuncularının bir sakatlıktan kaldıktan sonra diğerlerinden daha hızlı geri sıçramasının nedenlerinden biri olarak dikkatleri çekti.

Duncan Fraser bu konuda ise “Bazı kulüplerin en son teknolojiye sahip tıbbi tesisleri var. Diğer kulüplere göre daha az para harcadılar. En iyi kulüplerin artık rehabilitasyon merkezleri var ve bu da oyuncuların tekrar oynamaya geri dönmelerine gerçekten yardımcı olabiliyor” diye konuştu.

Sakatlığın toplam maliyeti 280 milyon dolar

Araştırmada aynı şekilde, Premier Lig kulüplerinin sakatlanma maliyeti bu sezonda geride kalan süre içinde 130 milyon sterlinden fazla (yaklaşık 171 milyon ABD doları) olurken; bu da geçen yılki sezon sonunda toplam 213 milyon sterlini (yaklaşık 280 milyon ABD doları) geçme yolunda olduğu da kaydedildi.

Araştırmada bununla birlikte, sigorta şirketleri, yaralanmaların maliyetini azaltmaya çalışırken, büyük kulüplerin risk yönetimi yaklaşımlarını kabul etmekte çok uzun bir yol kat etmekte olduğuna işaret edildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER