23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

‘Parça onarım kabiliyetimizi 10 puan artıracağız’

Sigorta şirketiyle yeni anlaşma yapan ALC Servis’in, Genel Müdürü Mahmut Şevluk, “Yüzde 65 oranında olan parça onarım kabiliyetimizi, sigorta şirketleri ile yeni yapılan onarım fiyatlandırma anlaşmaları ile yüzde 75 oranına taşımayı hedefliyoruz” diyor.

ALP SÜER/SİGORTAMEDYA

Türkiye’de servet değerine ulaşan araçların sahipleri arasında; hasarlı araçlar için “değiştirmeyelim; onaralım” mottosu giderek kabul görürken, onarımcı firmalar içinde son günlerde sigorta şirketleri ile yaptıkları işbirlikleriyle ALC Servis dikkat çekiyor. Hasarlı parçaları değiştirmek yerine onararak, yurtdışına kaynak çıkmasını önleyen, böylece ülke ekonomisine katkı sağlayan ALC Servis, sigorta şirketlerinin de dosya başına hasar maliyetlerini azaltıyor.  Son yapılan anlaşmalarla ilgili sorularımızı yanıtlayan ALC Servis Genel Müdürü Mahmut Şevluk, “Yüzde 65 oranında olan parça onarım kabiliyetimizi, sigorta şirketleri ile yeni yapılan onarım fiyatlandırma anlaşmaları ile yüzde 75 oranına taşımayı hedefliyoruz” diyor.

32 sigorta şirketiyle çalışıyoruz

Geçen günlerde, 5 sigorta şirketi ile yeni anlaşma yaptıklarını belirten Şevluk, söz konusu şirketleri, Aveon Global Sigorta, Doğan Trend Sigorta, Prive Sigorta, Mapfre Sigorta ve Türk Nippon Sigorta olarak sıralıyor. Mevcut durumda 32 tane sigorta şirketi ile çalıştıklarını belirten Şevluk, “Diğer sigorta şirketleriyle de benzer projelere girmeyi hedefliyoruz” diye konuşuyor.

Döviz kurlarındaki artışın, yedek parça fiyatlarında ve oto hasar sektöründeki dosya maliyetlerinde çok ciddi artışlara sebep olduğunu vurgulayan Şevluk, şunları söylüyor: “Hasar onarım sektörünün, krizden en az zararla etkilenmesini sağlayabilmek ve ALC Servis’in parça onarım oranlarını daha da arttırabilmek amacı ile sigorta şirketleri ile yoğun görüşme trafiği içindeyiz.  Yeni projelerimiz ile 2022 yılı içinde dosya başı hasar maliyetlerinin ciddi oranlarda azaltılmasına katkı sağlayacağız. Yüksek tasarruflu parça onarım kabiliyetimizin sağladığı fayda ile sektörde bulunan paydaşlarımızla Mini Onarım ve Hasar Onarım Proje Sözleşme çalışmalarımız artarak devam ediyor. Yapılan onarım projelerimizin, sağladığı avantajlar sayesinde tüm sektör tarafından benimseneceğini düşünüyoruz.”

Hasarlıparçanın onarılması ve kurtarılmasının faydası çok

  • Sigortalının aracının hasar kaydında yüzde 30-40 oranında tasarruf sağlayarak,aracın 2’nci el satışına katkı yapıyor.
  • Sigorta şirketlerinin dosya başı hasar maliyetlerini yüksek oranda azaltıyor.
  • Dosya maliyetlerinin azaltılması ile poliçe primlerinin düşmesini sağlıyor.
  • Kaynakların ülke içinde kalmasını sağlayarak, Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor.
  • Geri dönüşüm ile sürdürülebilirliliğe ve çevreye de katkı yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER