7 Kasım 2024, Perşembe
spot_img

Mapfre, Türkiye’de BES’teki fırsatları değerlendirecek

Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’den beklentilerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Mapfre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Antonio Huertas, Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’ni (BES) yakından takip ettiklerini ve şartların uygun olması halinde bu alandaki fırsatları değerlendireceklerini söyledi.

Huertas-MapfreTürkiye’de hayat dışı (elementer) sektörde faaliyet gösteren ve İspanyol Mapfre Grubu’nun şirketi, Mapfre Genel Sigorta, istikrarlı ve kârlı büyümeyi sürdürüyor. Şirketin toplam prim üretimi, 2014 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 10.2 oranında artışla yaklaşık 1.5 milyar TL olarak gerçekleşti. Prim üretimindeki artışta, oto ve yangın sigortası kategorilerinde sergilenen güçlü performans etkili oldu.

İspanya’da basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Mapfre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Antonio Huertas, genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’den beklentilerinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES), 10 yılda büyük bir gelişim kaydettiğini belirten Huertas, Mapfre olarak BES’i yakından takip ettiklerini ve şartların uygun olması halinde bu alandaki fırsatları değerlendirmeye alabileceklerini söyledi. Mapfre Genel Sigorta’nın, Grup içerisinde stratejik 5 şirketten biri olduğunu belirten Huertas, sektör şartları uygun olduğunda “dijital sigortacılık” alanına da giriş yapacaklarını vurguladı.

Mapfre Genel yüzde 10 pazar payını hedefledi

Mapfre Genel Sigorta’nın da yüksek bir ritimle büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Huertas, son yıllarda hayat dışı sektörde pazar payını ikiye katlayarak, 5. sıraya yerleştiklerini vurguladı. Gelecek yıllarda da büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Huertas, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde pazar payımızı iki katına çıkartarak yüzde 10’u bulmayı hedefliyoruz” dedi.

2016’da yeni genel merkezde

Huertas’ın verdiği bilgilere göre, Mapfre Genel Sigorta, yıllık yaklaşık 650 milyon Euro’luk iş hacmiyle EMEA Bölgesi (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) hacminin yüzde 50’sini gerçekleştiriyor. Bunun yanısıra, Mapfre’nin Avrupa’daki ticari hedeflerinde önemli bir rol oynuyor ve Asya’daki, Afrika’daki gibi ülkelerde yeni işler üretmede anahtar görevi üstleniyor. Türkiye’de 1.261 çalışan, 17 bölge ofisi ve 2.500’ün üzerinde acente ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Huertas, 2016 yılında Mapfre Genel Sigorta’nın, İstanbul’da yeni genel merkezine taşınacağını söyledi.


Mapfre’nin net kârı yüzde 6.9 arttı

Küresel ölçekte bakıldığında, pek çok ülkede kaydedilen büyüme ve teknik sonuçlardaki gelişme sayesinde Mapfre’nin net kârı 2014 yılında yüzde 6.9 oranında artarak 845 milyon Euro’ya ulaştı. Gelirler, 2013’e göre yüzde 1.8 artışla 26 milyar 366 milyon Euro seviyesine ulaşırken, primler ise yüzde 2,6 yükselerek 22 milyar 401 milyon Euro’ya yaklaştı. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan 19 ülkeyi kapsayan Mapfre EMEA ise 2014 yılında yüzde 4.4 oranında artışla 1 milyar 285 milyon Euro tutarında prim hacmi kaydetti. Mapfre EMEA’nın gelirleri ise yüzde 30,6 artışla 85,3 milyon Euro’ya ulaştı. Gruptan yapılan açıklamada, 2014’te Mapfre’nin hissedarlarına toplam 431,1 milyon Euro tutarında nakit kâr payı ödediği ve Yönetim Kurulu’nun 2014 sonuçları üzerinden hisse başına 8 Euro’luk son bir kar payı ödemesi yapılmasını Olağan Genel Kurul’a teklif edeceği bildirildi.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER