Kanser hastalığının tedavi masrafları her hasta yakınının belini büküyor. Maddi açıdan hem hastayı hem de sevdiklerini zorlayan bu hastalıkla siz değil kanser teminatı içeren poliçeniz savaşıyor.
HAYATIMIZ SİGORTALI
Hayatta nelerle karşılaşabileceğimizi bilmiyoruz. Her şey çok güzelken aniden ortaya çıkan bir hastalık birden hayatımızı alt üst edebilir. İnsan yaşamını tehdit eden ve hem bizi hem de sevdiklerimizi zor günlerle karşı karşıya bırakma ihtimali olan hastalıklardan biri de hiç şüphesiz kanser… İnsanlara hem psikolojik hem de maddi anlamda darbe yapan “kanser hastalığı” riski giderek artıyor. Hal böyle olunca hepimiz aklımızdan kanser olma ihtimalini mutlaka geçiriyoruz. Peki, “Sigorta yaptırayım, sağlığımı ve sevdiklerimi güvenceye alayım” diye de geçiriyor muyuz? Geçirsek iyi ederiz… Çünkü fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra sosyal, maddi ve manevi yönleri ile mücadelesi zor bir hastalık olan kanser, kalp damar hastalıklarından sonra en sık ikinci ölüm nedeni olarak belirtiliyor. Dünya genelinde her yıl yaklaşık 4 milyonu genç yaşta (30-69 yaş) olmak üzere 7.6 milyon kişi kanserden kaybediliyor. 2030 yılında 24 milyon kişinin kansere yakalanacağı tahmin ediliyor.
Eğer önceden sigortayla güvence sağlanmamışsa, kanser hastalığının tedavi masraflarının yüksekliği aileleri zor durumda bırakabiliyor. Bu süreçte, sigortacılar zorlu bir tedavi süreci gerektiren kanserle mücadelede sigortalılarının yaşamını kolaylaştırarak, tedavi süresince veya sonrasında sadece duygusal olarak değil, maddi olarak da sigortalılarına destek veriyor. Çağımızın bu en önemli hastalığına karşı sigortalarla korunarak, gelecekte peydahlanması muhtemel bu riske siz de kalkanınızı tutabilirsiniz.
Teşhis konulduğu anda tazminat almaya hak sahibisiniz
Kanser riskine karşı güvence sağlayan sağlık sigortası ile prostat, meme, kolon, akciğer, mide, gırtlak kanseri gibi sigorta kapsamındaki bir kanser nedeniyle hastalık tanılanması halinde sigortalıya, poliçede yazılı miktara kadar tazminat veriliyor. Her kanser hastalığı teminat altına alınmıyor. Habis, yayılmacı melanomlar haricindeki tüm cilt kanserleri, çok erken döneme özgü, habaset değişiklikleri gösteren tümörler, hodgkin hastalığının birinci evresi, hücre içinde yayılma özelliği bulunmayan kanserler, HIV virüsü nedeniyle ortaya çıkan tümörler genellikle kanser sigortasında teminata dâhil edilmiyor.
Kanser güvencesi veren sigortada, sigortalıya iki farklı teminat sunuluyor. Biri yaşam riski teminatı diğeri yaşam kaybı teminatı. Yaşam riski teminatında, kişiye kanser teşhisi konulması ile beraber, belirlenen tazminatlar kendisine; yaşam kaybı teminatında ise kişinin yaşamını kaybetmesi durumunda belirlenen tazminat ailesine ödeniyor. Poliçe aynı zamanda sigortalının, belirtileri önceden var olmamak koşuluyla, aynı nedenle hastanede yatarak tedavi görmesi halinde ise gündelik tazminat ödemeyi, poliçe limit, genel ve özel şartları dâhilinde taahhüt ediyor. Tüm dünyada geçerli olan bu sigorta ile poliçe teminatı dâhilinde bulunan hastalıkların teşhisinin Türkiye dışında herhangi bir ülkede konmuş olması halinde de sigortalıya tazminat ödemesi gerçekleştiriliyor.
4 Şubat “Dünya Kanser Günü” olarak kutlanıyor
Kanser, yüzde 10 genetik, yüzde 90 oranında çevresel faktörlere bağlı oluşuyor. Tütün, alkol, obezite ve enfeksiyonlar kanserin oluşmasında en önemli etkenler olarak sıralanıyor. Sigara kullanmayan biri dahi dumana maruz kalması durumunda kanser olma riskini hep taşıyor. Türkiye’de erkek nüfusta akciğer, mesane ve mide kanserleri, kadın nüfusta da meme kanseri ve kolorektal kanserler sıklıkla izleniyor. Kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde 4 Şubat, “Dünya Kanser Günü” olarak kutlanıyor. Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşlar, her yıl milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenleniyor.
Kanser teminatı içeren sağlık sigortanız varsa…
- Tedavi masraflarınıza destek olabilirsiniz.
- Evde bakımınızı yaptırabilirsiniz.
- Kemoterapi ve radyoterapi için ilgili merkezlere nakil hizmeti alabilirsiniz.
- Kanserin etkileriyle mücadelede sosyal destek alabilirsiniz.
- Mevcut birikimlerinizi harcamak ya da ağır borç yükü altına girmek zorunda kalmazsınız.