Sigortam.net, Türkiye’de “yeni nesil sigortacılık” olarak anılan internet sigortacılığının nabzını tuttu. Verilere göre internet sigortacılığını en çok erkekler seviyor.
2001 yılında kurulan iLab Holding yatırımı Sigortam.net, bugüne dek hizmet verdiği 2 milyondan fazla internet sigortacılığı müşterisinin satın alma alışkanlıklarına mercek tuttu. Araştırmalara göre; internet üzerinden sigorta yaptıranların yüzde 62’si 30-50 yaş aralığında bulunuyor. Sigortam.net üstünden online sigortacılık hizmeti kullananların yüzde 78’ini erkekler, yüzde 22’sini ise kadınlar oluşturuyor. 30-50 yaş arası online sigorta müşterileri yüzde 62 ile çoğunluğu temsil ederken, kullanıcıların yüzde 25’i 30 yaş altı, yüzde 13’ü ise 50 yaş üstü olarak belirtiliyor.
Kadınlar en çok sağlık sigortası yaptırıyor
Kasko, trafik, sağlık ve konut sigortaları için Sigortam.net üstünden teklif alanların 13 yıllık ortalamasına bakıldığında yılda 744 bin 76 kişinin teklif aldığı belirlenirken, yine teklif alanların sigorta çeşitlerine göre cinsiyet dağılımı ise şöyle: Kaskoda yüzde 82 erkek, yüzde 18 kadın; trafikte yüzde 84 erkek, yüzde 16 kadın; sağlıkta yüzde 53 erkek, yüzde 47 kadın; konutta ise yüzde 77 erkek, yüzde 23 kadın. Online sigorta yaptıranların cinsiyet dağılımı ise şöyle: Kaskoda yüzde 79 erkek, yüzde 21 kadın; trafikte yüzde 81 erkek, yüzde 19 kadın; sağlıkta yüzde 53 erkek, yüzde 47 kadın; konutta ise yüzde 79 erkek, yüzde 21 kadın.
En fazla sigortayı mühendis, öğretmen, avukat yaptırıyor
Sigortam.net üzerinden poliçe alan müşterilerin mesleki dağılımına bakıldığında en fazla satın alma yapan müşterilerin meslekleri bilgisayar mühendisi, öğretmen ve avukat olarak sıralanıyor. Bu meslekleri işletme, makine mühendisi, askeri personel, doktor, bilgisayar programcısı, ekonomist, elektrik-elektronik mühendisi ve endüstri mühendisi takip ediyor.
Türkiye’de online ve telefon üzerinden sigorta satışı ve karşılaştırması hizmeti sunan ilk şirket olma özelliğini taşıyan Sigortam.net’ten teklif alan müşterilerin yüzde 34’ü İstanbul’da, yüzde 11’i Ankara’da ve yüzde 6’sı İzmir’de yaşıyor. Geri kalan yüzde 49 ise üç büyük il haricinde Türkiye geneline dağılmış durumda.