Garanti Emeklilik 2010 yılından bu yana sürdürdüğü “İşimiz Okumak” projesini yeni eğitim yılında da devam ettiriyor. 4 yılı aşkın süredir devam eden proje kapsamında toplam 525 çalışan çocuk çalıştıkları işleri tamamen bırakarak okullarına döndü.
Garanti Emeklilik’in, 2010 yılından bu yana sürdürdüğü ‘İşimiz Okumak’ sosyal sorumluluk projesinin 2014-15 eğitim-öğretim yılı çalışmaları Ekim ayı itibarıyla başladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğinde yürütülen projede, para kazanmak amacıyla başta sokaklar olmak üzere çeşitli iş yerlerinde çalışan çocukların ait oldukları yer olan okullarına döndürülmesi hedefleniyor.
4 yılı aşkın süredir devam eden proje ile toplam 4.100 öğrenci ve ailesine ulaşıldığını kaydeden Garanti Emeklilik Genel Müdürü Cemal Onaran; “Maalesef ülkemizde okul veya okul dışı zamanlarında çalışan ya da aileleri tarafından çalışmaya zorlanan çocuklarımızın sayısı oldukça yüksek… Okuldan uzaklaştıkça başarıları düşen bu çocuklarımızın birçoğu zamanla eğitimlerini yarıda bırakıyorlar ve para kazanmak tek amaçları haline geliyor. 2010 yılından bu yana İşimiz Okumak projemiz ile öğrencilerimizin okulla olan bağlarını güçlendirmeye, başarı oranlarını yükseltmeye ve onlara okulun olmaları gereken gerçek yer olduğunu göstermeye çalışıyoruz. İş birliği yaptığımız değerli kurumlar ve 750 gönüllü çalışanımızın da desteğiyle, İstanbul’da çocuk işçiliğinin en yaygın olduğu okullarda, bugüne kadar 525 çalışan çocuğumuzun çalıştıkları işleri tamamen bırakarak okullarına dönmelerini sağladık. Çocuklarımızın geleceği için var gücümüzle çalışmaya ve onların hayatlarına ışık tutmaya devam edeceğiz.”
Garanti Emeklilik yeni eğitim yılında 750 çalışan öğrenci ve velisine daha ulaşmayı hedefliyor
Garanti Emeklilik, bu yıl da yine İstanbul’da çalışan çocukların yoğun olduğu 4 ilçede (Beyoğlu, Esenler, Güngören, Avcılar) ve 7 okulda, toplam 750 öğrenci ve velisine ulaşmayı hedefliyor.
‘İşimiz Okumak’ okullarında uygulanan akademik derslerle bir yandan öğrencilerin okul başarıları yükseltilirken, diğer yandan gerçekleştirilen okul içi ve dışı etkinlikler ile sosyal becerileri de geliştiriliyor. Ayrıca, Uygur Çocuk Tiyatrosu iş birliğinde gerçekleştirilen drama atölyesi çalışmaları ile de, çocukların toplum içinde kendilerini ifade etme ve iletişim yetenekleri ile empati kurma becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanıyor.
”Aile ve Çocuk İletişimi” seminerleri ile ailelere de ulaşılacak
Projenin başlangıcından bu yana, çocuk işçiliğini önlemede en önemli unsurun aile olduğunun altını çizen Garanti Emeklilik, 2014-15 eğitim-öğretim yılında ‘Aile ve Çocuk İletişimi Seminerleri’ni de projeye dahil etti. Bu alanda uzman bir psikolojik danışman tarafından verilecek seminerler ile, ebeveynlerle yıl boyunca bir araya gelinerek, çocukların bir işte çalışmama hakkı, ebeveyn tutumları ve bu tutumların çocuklar üzerindeki olumsuz yansımaları konularında veliler bilgilendirilecek.