AXA Sigorta, 2019 yılından beri “Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz” mottosu kapsamında hayata geçirdiği çeşitli projeler ve işbirlikleri ile 2 yılda 25 bin üniversiteli gencin hayatına dokundu. Bu sayede gençler başarılı projelere imza atıyor. AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken; “Dünyanın ve Türkiye’nin geleceği için gençlerle hareket etmeye devam edeceğiz. Bu bizim için büyük bir tutku oldu” diyor. Ölken, herkesi gençleri desteklemeye ve onlarla ileriye doğru gitmeye davet ediyor.
SİGORTAMEDYA ÖZEL
“Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz” mottosu ile harekete geçen Axa Sigorta, iyi bir gelecek için gençlerle ele elele verdi. Burs programları, inovasyon projeleri için üniversite topluluklarına sağlanan destekler; sanat ve doğa alanlarında gençlere yönelik sosyal sorumluluk projeleri ve kampüs etkinlikleri gibi ilham verici projelere imza atan AXA Sigorta; bugüne kadar binlerce üniversite öğrencisinin hayatına dokundu.
Hayalleri ve çabaları desteklenen gençlerin fark yaratan başarılara imza attığını inanan AXA Sigorta; iki yıl önce “Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz” mottosu ile başlattığı proje sayesinde İTÜ; Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi; ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi; Karadeniz Teknik Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi gibi Türkiye’nin dört bir yanından 20’yi aşkın üniversitede aktif çalışmalar yaptı; 25 bin genç ile bir araya geldi.
2018 yılında Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Sivrice Köyü’nde tanıştıkları gençlerin projeye ilham kaynağı olduğunu belirten AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken; “Biz o günden sonra gençlerle birlikte hareket etmeye karar verdik. Dünyamız ve Türkiyemizin geleceği için gençlerle hareket etmeye devam edeceğiz. Bu bizim için büyük bir tutku oldu” diyor. Ölken, herkesi gençleri desteklemeye ve onlarla ileriye doğru gitmeye davet ediyor.
Sivrice Köyü’ndeki gençler ilham kaynağımız oldu
Sigorta Ekranı’ndaki ‘19 Mayıs Özel’ programında AXA Sigorta’nın “Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz” projesi ve gençlere yönelik katkıları masaya yatırıldı. SigortaMedya Genel Yayın Yönetmeni Can Kantar’ın moderatörlüğünü yaptığı programa AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ile Yıldız Teknik üniversitesi Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Kardelen Dalga ve İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği 2. sınıf öğrenci Burak Aydın katıldı. AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken; şirket olarak ‘Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz’ projesi çatısı altında insanlığın ilerlemesine katkıda bulunabilmek için özellikle üniversitelerdeki teknoloji; yenilenebilir enerji, inovasyon, girişimcilik gibi alanlardaki projelere ve gençlerin hayallerine destek verdiklerini söyledi.
‘Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz’ projesinin 2018 yılının Mayıs ayında başladığını belirten Ölken, “Bizim işimiz, yani sigortacılık; insanlık için değerli olanı korumaktır. Sigortacılık, toplumların geleceğe güvenle bakmasını sağlıyor. Bu noktada en büyük gücümüz Türk gençleri ve Türk çocuklarıdır. Mardin’in Midyat İlçesi’ndeki Sivrice Köyü’nde 2018 yılında tanıştığımız gençler; bizim projemizin ilham kaynağı oldu” diyor.
O günden sonra gençlerle birlikte hareket etmeye karar verdiklerini ve bu işte detaya girdikçe heyecanlandıklarını dile getiren Ölken, şöyle devam ediyor: “Önce Türkiye’mizin Altınordu’su ile tanıştık. Altınordu Futbol Akademisi’nde 200’e yakın Türk gencinin, iyi vatandaş, iyi bir birey olma adına nasıl eğitim aldığını ve futbolcu olmaları için neler yaptıklarını gördük ve değer ortağı olduk. Arkasından Türkiye Voleybol Federasyonu ile bir araya geldik. Türkiye Voleybol Lisesi’nde okuyan öğrencilere burs vermeye başladık. Daha Based İstanbul’u tanıdık. Based İstanbul, Türkiye’de mezun veya mezun olmaya yakın sanatçıları toplumla buluşturan bir organizasyon. Based İstanbul ile de değer ortağı olduk.”
Son iki yolda 25 bin üniversiteli genç ile buluştuk
Ölken, “Son 2 yılda 20’den fazla üniversite ile iş birliklerimiz oldu. Süreç içerisinde 25 bin genç ile temas kurduk. Bu bizim için büyük bir tutku olmaya başladı. Bugün sosyal medyanın bütün platformlarından bize ulaşan gençleri dinliyoruz. Yarattıkları değerleri anlamaya ve onlarla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bizim deneyimlerimizi anlamak isteyenlere gidip anlatıyoruz, destek isteyenlere de destek veriyoruz. Üniversiteliler iş insanları için ilham kaynağı. Çünkü girişimciler, araştırıyorlar, cesaretliler ve bir şirket kurmuşcasına hazırlıklılar. ‘İcra Kurulu Üyelerimizin her biri, belli üniversitelerden sorumlu. Dolayısıyla üniversiteler AXA için en önemli iletişim kaynağı oldu. Üniversite gençliği bizi canlı tutuyor” açıklamasını yapıyor.
Gençlerden takım olma ve sürdürülebilirliği öğreniyoruz
AXA Sigorta’nın değerleri bilmek ve bu değerleri kaybetmeden ileriye aktarma anlamında genel bir stratejisi olduğuna dikkat çeken Ölken, şu açıklamayı yapıyor: “Gençlerin bize öğrettiği iki ana temadan biri takım olma, diğeri sürdürülebilir olma… Biz iş hayatında sürülebilir olmak için çok çaba sarf ediyoruz ama gençler bu işin doğasını yakalamış durumdalar. İTÜ Rover ekibi hayal kurmayı bize de öğretti. Riziko ekibimiz İTÜ Rover takımıyla ulaşılması zor alanların risk analizinin yapılması konusunda robotik çalışma yürütüyor. Bu çalışmanın sonunda İTÜ Rover ekibinin geliştirdiği ve sigortacılık alanında risk analizi yapan bir aracın 2021 yılının sonlarına doğru ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu nedenle İTÜ Rover deki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Racing Team’le de başka araçlar olacak. Oradan da başka versiyonlar çıkaracağız. Çünkü şirketimizde enerji tasarrufu en önemli başlıklarımızdan. Yaşanılabilir bir çevreyi hedefliyoruz. Bu nedenle enerji tüketiminizi yüzde 30 aşağı çekmek istiyoruz. Gençlerimizle oturup bunları konuşacağız.”
Gençlerin projelerinin sonuçlarını heyecanla bekliyoruz
AXA Sigorta olarak gençlerle olan değerler ortaklığının devam edeceğini de sözlerine ekleyen Ölken, “Dünyamız ve Türkiyemiz için gençlerle hareket et demeye devam edeceğiz. Biz burada İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte olduk. Önümüzde Eskişehir Teknik Üniversitesi Hidroana Projesi var. Alternatif enerji kaynağı olarak hidrojen üzerine çalışıyorlar. Onlara da destek veriyoruz. Ege Üniversitesi temiz ve yeşil kaynaklarla geliştirilen araç fikirler ile karşımıza geldi. Onların projelerinin sonuçlarını almak için heyecanla bekliyoruz. İTÜ Çekirdek ile de iş birliklerimiz var. Orada birçok mezun veya okuyan girişimci gençlerimizle neler yapabileceğimizi göreceğiz. Spora ve sanata olan katkılarımız da devam edecek. Herkese gençleri desteklemeye ve onlarla ileriye doğru gitmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Kardelen Dalga: AXA Sigorta bizi profesyonelce dinliyor
Programda geliştirdikleri projeyi ve AXA Sigorta’nın desteğini anlatan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Kardelen Dalga; YTÜ Racing Team projesinde organizasyon lideri… “YTÜ Racing Team projesinin; ileride çalışacağımız şirkete iyi bir model olması için yoğun çaba sarf ediyoruz” diyen Dalga; AXA Sigorta’nın ilk toplantıdan itibaren çalışmalarına büyük bir ilgi gösterdiğini belirterek şöyle devam ediyor; “Bizi her zaman profesyonel bir şekilde dinleyip olumlu yaklaştılar. Pandeminin zorlu koşullarına rağmen AXA gibi güçlü bir grubun bize destek olması; bizim için çok büyük bir avantaj oldu.”
Her yıl yeni bir araç yapma hedefleri olduğunu dile getiren Dalga, “Çevrenin korunmasını çok önemsiyoruz ve elektrikli aracımızı buna dikkat etmek için ürettik. Çünkü çevremizi bizden sonraki gelecek nesile bırakacağız. Ve ona çok iyi bakmamız gerekiyor. Elektrikli araçlarda kullanılan batarya üzerinde Türkiye’ye çok rol düşüyor. Bu nedenle biz de batarya konusunda bir başlangıç yapmak istedik” açıklamasını yapıyor.
AXA sponsorluğu altın değerinde
İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği 2. sınıf öğrenci Burak Aydın da; AXA Sigorta’nın sponsorluğunun İTÜ Rover Takımı için altın değerinde olduğunu vurguluyor. Bu nedenle takımlarının adını ismi AXA Rover olarak belirlediklerini kaydeden Aydın, şu açıklamayı yapıyor; “Hazırlık sınıfından beri okulumuzun İTÜ Rover Takımı’nda görev almaktayım. Fiziğin teorik anlamından çok mühendislik alanıyla ilgileniyorum. Takıma girdiğimden beri ışık kullanan analiz metotlarıyla ilgilendim. İleriki dönemlerde de ışık kullanan analiz metotları üzerinde çalışmayı çok isterim. Takım olarak insansız kara aracı yaptık. Aynı zamanda bu aracın bir robotik kolu da var. Bu şekilde, eşya taşıma, klavyeye basma ve istenilen yere gitme gibi verilen görevleri yerine getirebiliyor. Geçen sene Amerika’da düzenlenen bir yarışmaya katıldık ve 93 puan alarak dünya üçüncüsü olduk. Bu sene de aynı yarışmaya katıldık ve 95 puan aldık.”