22 Aralık 2024, Pazar
spot_img

Cigna, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı

Kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda somut adımlar atmaya devam eden Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik; UN Global Compact ve UN Women’ın ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladı.

Uluslararası sigorta şirketi Cigna Global ile Türkiye’de QNB Finansbank’ın güçlü iş birliğinde faaliyetlerini sürdüren Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik; Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact); ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında; oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza attı.

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik’in Genel Müdürü Pınar Kuriş; kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde; ekonomik yaşamın içinde yer almasını sağlamak amacıyla güçlenmesini hedefleyen platforma imza attıklarını söyledi. Kuriş, “Cigna olarak tüm çalışanlarına saygı duyan bir kurum kültürüne sahibiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ortak atılacak adımların ne denli değerli ve büyük etkiler yaratabileceğinin farkındayız. Bu nedenle, Cigna olarak biz de Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atarak sağlıklı; ve parlak bir gelecek için çalışmaya ve katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu imza ile kadının güçlendirilmesi konusundaki çalışmalarımızı artırmayı; ve toplumda farkındalığı yükseltecek çalışmaları hayata geçirmeyi taahhüt ediyoruz” dedi.

Kadın çalışan oranımız yüzde 65

Yaklaşık yüzde 55’lik bir oranla Türkiye’de kadın istihdamının en yüksek olduğu sektörlerden biri olan; sigorta sektöründe kadın istihdamının artmasının; ve kadın yönetici gelişiminin sağlanmasının önem taşıdığına değinen Kuriş; Cigna’nın yüzde 65 olan kadın çalışan oranına dikkat çekti. Kuriş, şöyle devam etti; “Sektör ortalamasının da üzerinde bir kadın istihdamı sağlayarak; ve yönetici pozisyonlarımızdaki yüksek kadın çalışan oranlarımızla bu konuda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bugün Cigna’nın yönetici kadrolarına baktığımızda ise; müdür, bölge müdürü ve üstü pozisyonlarda çalışan kadın oranımız yüzde 46; genel müdür yardımcısı ve üstü pozisyonlardaki kadın çalışan oranımız ise yüzde 37.5.”

Ayrıca Kuriş sigorta ve diğer sektörlerde kadın istihdamının artmasıyla kadının iş dünyasında güçlenmesine; ve kadın yönetici gelişimine olanak veren; fırsat eşitliği sunan bir kurum kültürü olan, eşitlikçi bir yapı barındıran şirketlerin varlığının çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

İmza atanlar 7 ilkeye taahhüt veriyor

Bu bildirgeye imza atan kurum ve kuruluşlar Kadının Güçlenmesi Prensipleri çerçevesinde; toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye taahhüt veriyor. Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması; tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması; insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi; bu ilkelerin desteklenmesi, tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması; kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesi; kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması; toplumsal inisiyatifler; ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi; ve halka açık raporlanması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER