Anadolu Hayat Emeklilik, 2023 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarına göre, aktif büyüklüğünü geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 90 artırarak 119,5 milyar TL’ye ulaştırdı. Şirketin, özkaynakları ise 4,1 milyar TL olarak gerçekleşti.
Anadolu Hayat Emeklilik, 2023 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Aktif büyüklüğünü geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 90 artırarak 119,5 milyar TL’ye ulaştıran şirketin özkaynakları ise 4,1 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirketin Bireysel Emeklilik Sistemindeki toplam fon büyüklüğü ise 98,7 milyar TL’yi aştı.
2023 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörlerinin 2023 yılının ikinci çeyreğinde de büyümeye devam ettiğini söyleyerek “Emeklilik Gözetim Merkezi‘nin 30 Haziran 2023 tarihli verilerine göre, gönüllü bireysel emeklilik ve otomatik katılım toplamından oluşan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fon büyüklüğümüz yıl başına göre yüzde 30,5 oranında artarak 98,7 milyar TL’yi aştı, katılımcı sayımız ise yüzde 5,3 oranında büyüyerek 2,6 milyonu geçti. Bunun yanı sıra şirketimiz, sayısı 1,3 milyonu geçen gönüllü BES katılımcıları ve 5 milyar TL’yi aşan OKS fon büyüklüğü tutarı ile her iki kategoride özel sermayeli şirketler arasındaki liderliğini yılın ikinci çeyreğinde de sürdürdü. Hayat sigortası prim üretimimiz 2023 yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 113,1 oranında artarak 2,9 milyar TL’ye ulaştı. Aktif büyüklüğümüz 119,5 milyar TL, özkaynaklarımız ise 4,1 milyar TL seviyesinde gerçekleşti” dedi.
“Çocuğum için BES’ ile 200 bin çocuğa ulaşan ilk şirket olduk”
Atalay, Haziran 2023 itibarıyla 18 yaş altı müşteri grubunda 213 bin katılımcı ve 1,8 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştıklarını belirterek “Katılımcı sayısında yüzde 27,4, fon büyüklüğünde ise yüzde 26,5 pazar payı ile liderliğimizi koruduk. ‘Çocuğum için BES’ kapsamındaki eğitim bağışlarımız ile 2022 yılında başladığımız TEMA Vakfı iş birliğimizin ilk yılında 10 bin 217 çocuk ve gencin, ekolojik okuryazarlık, doğa eğitim ve farkındalık çalışmalarına katılmasına destek olduk. Anadolu Hayat Emeklilik olarak dijital altyapımızı daha da güçlendiren ve sürdürülebilirliğe katkı sağlayan ‘AHE-Dijital BES Başvurusu’ kâğıtsız teklif projesi ile sayısı yılda 300 bine ulaşan Emeklilik Sözleşmesi Teklif Formu basımını yüzde 60 azaltmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.
“Çalışanların mutluluğu bizim için çok önemli”
Müşteri deneyimi, dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu çalışmaların yanı sıra çalışanlarının mutluluğuna çok önem verdiklerini aktaran Atalay, “Happy Place to Work ve Capital Dergisi iş birliğinde yürütülen Türkiye’nin en mutlu iş yerleri listesinde hayat sigortacılığı ve bireysel emeklilik sektöründe en mutlu iş yeri seçildik ve ‘Olağanüstü Çalışan Deneyimi’ sertifikası almaya layık görüldük. Anadolu Hayat Emeklilik olarak, 2023 yılının kalan döneminde de şirketimizin dijitalleşme odaklı sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda farklı alanlarda çalışmalar yürütmeye, dijital kanallarımızı geliştirmeye, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutarak sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.